Återflyttning

Sidan senast uppdaterad

Har du valt att flytta tillbaka till din nyrenoverade lägenhet? Då får du vidare information per post i god tid innan återflyttningen sker.

Preliminär tid för återflyttning

  • Seminariegatan 61: juni 2025
  • Seminariegatan 63: september 2025
  • Seminariegatan 65: november 2025
  • Seminariegatan 67: februari 2026

Notera att tiden för återflyttning är preliminär och kan komma att ändras beroende på hur byggnationen fortlöper.

Du får hjälp av en flyttfirma

En flyttfirma bokas in som kommer och hjälper dig att flytta tillbaka dina saker. Ned- och uppackning ingår och önskar du packa på egen hand eller behöver flyttkartonger så löser vi såklart det. Hör av dig till vår ombyggnadssamordnare, som du hittar kontaktuppgifter till längre ner på sidan.

Städning och besiktning i samband med flytten

Städning av evakueringslägenheten behöver du inte oroa dig över, men du ska tömma kyl och frys samt plocka med löst skräp i lägenheten. Resten ordnar vi genom vår städfirma.
För att säkerställa att lägenheten ser bra ut när nästa hyresgäst flyttar in kommer vi att göra en slutbesiktning av evakueringslägenheten. Om det finns några skador som du orsakat kommer kostnaden debiteras dig som hyresgäst.

Nycklar till evakueringslägenheten

I samband med återflyttning ska du lämna tillbaka nycklarna till evakueringslägenheten. Får vi inte tillbaka nycklarna eller om det saknas nycklar måste vi byta lås och då blir du debiterad den kostnaden. Kontakta din bovärd genom vårt kundcenter och lämna tillbaka nycklarna så snart du kan efter du flyttat tillbaka.

Flytta tillbaka dina abonnemang

Kom ihåg att flytta tillbaka bredband, tv och eventuellt telefoni till den adress du flyttar tillbaka till och gör en flyttanmälan till det datum du flyttar tillbaka. Det gör du på Skatteverkets hemsida. Meddela även ditt försäkringsbolag att du flyttar hem igen.

Öppet bredbandsnät

Kopparnätets funktioner tas bort under renoveringen, så för dig som nyttjar detta behöver senast vid återflytt koppla upp dig mot det öppna bredbandsnätet. Det är enkelt att komma igång och bli uppkopplad via bredbandsnätet. Det enda du behöver göra är att koppla in din dator till valfritt bredbandsuttag och beställa de tjänster du vill ha.

Du kan beställa en kostnadsfri bas-tv tjänst. Tv-utbudet erbjuds av Tele2 och heter Startutbud. För att kunna se det startutbudet krävs en digitaltv-box. Den ingår också kostnadsfritt i paketet. Klicka här för att läsa mer på iTUX hemsida.

Vi ersätter extra kostnader vid flytten

Kostnader som uppstår i samband med att du flyttar ska du betala som vanligt, till exempel när du ändrar din adress så att posten kommer fram eller om du flyttar med dig bredband. Vi ersätter dessa kostnader när vi fått in kopior av fakturorna från dig. Skicka dessa via mejl till vår ombyggnadssamordnare eller i det svarskuvert som bifogas per post.

Vi vill veta vad du tycker!

Vi strävar alltid efter att bli ännu bättre och vill veta hur du upplevde renoveringen av din lägenhet. Hjälp oss med det genom att svara på vår enkät som endast tar ett par minuter att genomföra. Enkäten skickas till din mejladress cirka två månader efter du flyttat tillbaka.

Tack för att vi fick låna din lägenhet - vi hoppas att du ska fortsätta trivas i den.

Har du några frågor kring renoveringen i Bojsenburg? Du är troligen inte ensam om dina funderingar. Se efter om svaret på din fråga redan finns bland frågor och svar.

Kontaktpersoner

Rickard Jernberg

Ombyggnadssamordnare

023-858 75
rickard.jernberg@kopparstaden.se

Matilda Öhagen

Byggprojektledare

023-458 16
matilda.ohagen@kopparstaden.se

Relaterade länkar

  • Kontakta oss
  • Frågor och svar