Utflyttning och val av ytskikt

Sidan senast uppdaterad

Du får vidare information om tid för utflyttning, flyttfirma och ditt evakueringskontrakt per post i god tid innan evakuering sker.

Det är bra om du är hemma och kan lämna nycklarna till flyttfirman så att de kommer in till evakueringslägenheten. Om du inte har möjlighet att vara hemma vid den tidpunkten så löser vi det på ett annat sätt, antingen genom att de får använda huvudnyckel eller att du lämnar dina nycklar till flyttfirman vid ett tidigare tillfälle. Kontaktuppgifter hittar du i informationen som skickas till dig per post.

Nycklar till evakueringslägenheten

Nycklarna kommer delas ut av din bovärd i samband med introduktionen i den nya lägenheten. Tid för introduktionen anges i informationen som skickas till dig per post.

Vad du behöver tömma i samband med flytten

Både lägenheten och ditt förråd behöver tömmas helt från dina saker. Ingenting ska lämnas kvar. Packa gärna så mycket som möjligt på egen hand, annars kan också flyttfirman hjälpa till med packning och uppackning.

Vi ersätter extra kostnader vid flytten

Kostnader som uppstår i samband med att du flyttar ska du betala som vanligt, till exempel när du ändrar din adress så att posten kommer fram eller om du flyttar med dig bredband. Du skickar kopior på räkningarna till oss, så ersätter vi dessa kostnader. Du får ersättningen genom ett hyresavdrag när renoveringen är klar.

Hur du gör med din post i samband med flytten

Vi rekommenderar att du så snart som möjligt ändrar adressen till den evakueringslägenhet du kommer flytta till. På så sätt undviker du ett avbrott i din postutdelning. När alla hyresgäster är evakuerade kommer hela huset låsas igen och betraktas som en byggarbetsplats och posten kommer inte längre delas ut på adressen. Du ändrar din adress på Skatteverkets hemsida.

Kom ihåg!

 • Säg inte upp elen i din vanliga lägenhet. Du betalar elen i din vanliga lägenhet under tiden du bor borta och vi betalar elen i evakueringslägenheten. Självklart kommer ingen el att användas i din vanliga lägenhet under renoveringsperioden!
 • Töm allt innehåll i kyl och frys, stäng av strömmen och öppna skåpsdörrarna.
 • Anmäl att du kommer att göra en tillfällig flytt till ditt försäkringsbolag.
 • Gör en lättare städning av lägenheten när allting är flyttat. Dammsug av golvet och torka av i badrummet och köket. Detta för att ge entreprenören en god arbetsmiljö.
 • Är du i behov av flyttkartonger? Det kommer finnas kartonger att hämta på bottenvåningen i trapphuset.

Preliminär tid för återflyttning

 • Jungfruvägen 9: sommar 2026
 • Jungfruvägen 11: höst 2026
 • Jungfruvägen 13: vinter 2027
 • Jungfruvägen 15: vår 2027

Notera att tiden för återflyttning är preliminär och kan komma att ändras beroende på hur byggnationen fortlöper. Vi återkommer med ett exakt datum för återflyttning per post i god tid innan återflyttning sker. Efter att du har flyttat hem gör vi en besiktning av evakueringslägenheten. Finns det skador eller brister som är orsakade under din tid som hyresgäst och som inte anses vara normalt slitage kommer du att debiteras för det.

Val av ytskikt till lägenheten

Du kommer att få nya ytskikt i din lägenhet och du har möjlighet att själv välja hur det ska se ut. I köket och hallen kommer det att bli vitmålade väggar. I övriga rum har du möjlighet att välja vilken tapet du ska ha och i köket får du välja skåpluckor och bänkskiva. Du har även möjlighet att välja golv i samtliga rum. För att göra dessa val kommer du enklast förbi vårt platskontor i K1:an (gamla bovärdskontoret) när vi har öppet. Vi kan även boka en tid då vi träffas där eller gör ett hembesök. Se kontaktuppgifter till vår ombyggnadssamordnare nedan.

Gör gärna dina val så snart du kan, dock senast vid byggstart för respektive hus. Vid uteblivet svar lämnas beslutet över till Kopparstaden.

Har du några frågor kring renoveringen i Bojsenburg? Du är troligen inte ensam om dina funderingar. Se efter om svaret på din fråga redan finns bland frågor och svar.

Kontaktpersoner

Rickard Jernberg

Ombyggnadssamordnare

023-858 75
rickard.jernberg@kopparstaden.se

Nils Åhnebrink

Byggprojektledare

023-458 38
nils.ahnebrink@kopparstaden.se

Relaterade länkar

 • Kontakta oss
 • Frågor och svar