Furiren

En svartvit skiss över kvarteret Furiren, med fem stycken flerbostadshus.
  • 1 km till Falu lasarett
  • 1,5 km till centrum
  • ca 2 km till centralstation
  • 1 km till handelsområde
  • 2,2 km till Lugnet friluftsanläggning

Plats för kloka val

Välkommen till kvarteret Furiren som är vårt senaste byggprojekt i Surbrunnshagen, där husen byggs med moduler helt i trä. Här bygger vi fem flerbostadshus med totalt 129 lägenheter. Lägenheterna släpps i september 2024 och inflyttning sker i etapper från juni 2025.

Inspirationen till området är tagen från begreppet trädgårdsstad, som präglas av väldefinierade gaturum med småskalig bebyggelse. Här har du nära till både stadskärnan och naturen, med stigar, cykelleder och vackra Högbobäcken där det sägs finnas bäcköring.

Genom att bygga Furiren i trä kan koldioxidutsläppen halveras, jämfört med att bygga med betong och stål. Det trä vi använder kommer från de norrländska skogarna, vilket betyder kortare transporter än om vi använt importerat trä. Vi låter också de stenar som finns på området blir vackra prydnader som smälter in i omgivningarna.

På Furiren är det lätt att leva hållbart

På Furiren satsar vi på compact living, det betyder att såväl area som hyra hålls nere. Lägenheterna är smart planerade och finns som ettor till fyror. Alla med balkong eller uteplats, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare, eller kombimaskin i de mindre lägenheterna.

Här finns också ett smart ventilations- och värmeåtervinningssystem (GEO-FTX) som ger en behaglig temperatur och svalare luft på sommaren.

Då Furiren ligger centralt, går det utmärkt att klara sig utan bil. Det mesta ligger inom gång- eller cykelavstånd; exempelvis centrum, affären, kollektivtrafiken, sjukhus och skola. Det finns också en förskola och lekplats alldeles bredvid området. Vill du ändå ha bil, erbjuds så klart parkeringsplatser med laddstolpar.

Furiren är perfekt för dig som hellre promenerar än klipper gräset. Som hellre umgås med vänner än fixar avloppet. Och som gärna överlåter ansvaret som ett ägt boende innebär, till någon annan. All service ingår i hyran, du slipper oroa dig över räntor och bolån, utan kan fokusera på roligare saker i livet.

Lägenhetsfördelning:

Storlek

Antal

Area

Ettor

2 stycken

32 och 35 kvadratmeter

Tvåor

52 stycken

34-50 kvadratmeter

Treor

45 stycken

54-76 kvadratmeter

Fyror

30 stycken

78 kvadratmeter


Du står väl i vår bostadskö?

Lägenheterna släpps på kopparstaden.se september 2024. För att söka lägenheterna på Furiren behöver du vara registrerad i vår bostadskö. Gå in här för att registrera dig i vår bostadskö - och kom ihåg att ange din mejladress så att vi kan kontakta dig!

Har du några frågor kring Furiren? Du är troligen inte ensam om dina funderingar. Se efter om svaret på din fråga redan finns bland frågor och svar.

Kontaktpersoner

Jesper Nordin

Byggprojektledare

023-458 42
jesper.nordin@kopparstaden.se

Relaterade länkar

  • Mina sidor
  • Läs mer om Surbrunnshagen