Så går det till

Registrera dig

Du måste vara registrerad i vår studentbostadskö för att kunna söka studentlägenhet. Registrering kan göras innan du får ditt antagningsbesked och gör att du direkt kan börja samla poäng i vår bostadskö. Från och med 1 mars får du ett (1) köpoäng per dag (ändring från tidigare 1,5 poäng). Fyll i och skicka in din registrering här

Skicka in ditt antagningsbesked

För att kunna göra intresseanmälan behöver du skicka in ett antagningsbesked (om du är ny student på Högskolan Dalarna) eller ett registreringsintyg (om du redan studerar på Högskolan Dalarna). Registreringsintyget laddas ner från Ladok. Antagningsbeskedet eller registreringsintyget laddar du upp på Mina sidor.

Innan vi fått ditt intyg kommer du att stå som ”spärrad” i vårt system. Då vi tagit emot ditt antagningsbesked försvinner spärren som tidigare funnits på din sida. Du får en bekräftelse via mejl då spärren tagits bort.

Gör en intresseanmälan

Nu kan du göra intresseanmälningar på lediga studentlägenheter. Du kan göra intresseanmälan och få erbjudande på max tre lägenheter i taget.

När du får erbjudande

De tre personer med flest köpoäng kommer att få erbjudande om lägenheten. Svara alltid JA eller NEJ på dina erbjudanden. Om du missar att svara spärras du från att söka ytterligare lägenheter. Vi kontaktar de som fått erbjudande i turordning, det vill säga vi tar först kontakt med den som har flest köpoäng.

Om den som är först tackar nej går vi vidare till nummer två och så vidare. Det är ok att svara JA till flera lägenheter samtidigt, dina köpoäng påverkas inte av ett ja- eller nejsvar.

Bekräfta avtalet

Bekräfta ditt lägenhetsavtal enligt instruktionen i ditt bekräftelsemejl. Därefter bokar vi in en tid och plats med dig för nyckelutlämning.

Dina köpoäng nollställs först när ditt avtal skrivs ut, det vill säga efter att vi kommit överens om att du ska ha lägenheten. För att åter börja samla köpoäng behöver du aktivera dig på nytt.

Relaterat innehåll

Våra uthyrningsregler

För att få hyra hos oss måste du uppfylla några grundkrav. Kom ihåg att läsa igenom dem och våra regler innan du börjar söka.

Privat uthyrning

Hittar du inte något boende hos oss kanske du kan hyra av någon privatperson. Vad sägs om ett litet hus på gården eller kanske ett rum i en villa?