Om kakor (cookies)

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information om ditt besök på webbplatsen. Kakor används av rent tekniska skäl för att förbättra webbplatsen för användaren och för att samla statistik över hur webbplatsen används.

Det finns två typer av kakor:

  • Den ena lagras tillfälligt på din dator under tiden du är inne och surfar på en sida. Den försvinner när du stänger din webbläsare.
  • Den andra typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du senast besökte den aktuella webbplatsen.

Kakor på kopparstaden.se

På kopparstaden.se används kakor för att generera olika typer av information. Bland annat används kakor för att mäta trafik, till exempel se vilka sidor som har besökts på webbplatsen.

Våra kakor

Nedan följer en redovisning av de kakor som används på vår webbplats. Observera att det kan finnas kakor som är knutna till någon speciell del/funktion på webbplatsen som inte är generell. Om det finns några felaktigheter eller om du har några frågor kring de kakor som används på den här webbplatsen, kontakta sidansvarig.

Kakor på kopparstaden.se

SiteVisionLTM och JSESSIONID

SiteVisionLTM och JSESSIONID är två nödvändiga sessionskakor som används av webbplatsen kopparstaden.se för dess funktionalitet, som sparas/är aktiv så länge du besöker webbplatsen.

Mina sidor

_device

Det här är en nödvändig sessionskaka som används för funktioner i vårt uthyrningssystem. Rent tekniskt används kakan för att identifiera en session mellan klient och webbserver. Kakan lagrar ingen personlig information och förfaller när du stänger din webbläsare. Den kommer från aktiviteter på minasidor.kopparstaden.se.

Webbstatistik

Webbstatistikverktyget som vi använder samlar in data som mäter hur besökare på kopparstaden.se söker information, navigerar och använder sig av webbplatsen. Med statistik om användning kan vi utveckla webbplatsen för bästa möjliga användarnytta.

Observera att vi inte ansvarar för innehållet på externa webbplatser vi länkar till.