Bostadsgaranti

Tryggt för dig som ska studera

Du som ska studera och flyttar till Falun eller Borlänge är berättigade bostadsgaranti. Även studenter som redan bor i Dalarna och har en resväg på minst en timme, enkel väg till något av högskolans campus omfattas av garantin.

Garantin innebär att Kopparstaden i Falun och Tunabyggen i Borlänge erbjuder studenter en bostad även när utbudet av studentbostäder är begränsat. Det skapar trygghet för dig som student inför terminsstart.

Villkor för att bostadsgarantin ska gälla

Studenten behöver uppfylla vissa grundläggande kriterier för att vara berättigad en bostad. Du måste vara registrerad i Kopparstadens och Tunabyggens bostadsköer och vara antagna till en utbildning på minst halvfart per termin på Högskolan Dalarna.

Bostadsgarantin träder in när alla studentlägenheter har blivit uthyrda på Kopparstaden och Tunabyggen.

Ansök via Student Dalarna

Om det inte finns någon studentlägenhet kvar att hyra hos Kopparstaden eller Tunabyggen kan du ansöka via formulär på Student Dalarnas webbplats. Länk till ansökan blir aktiverad på sidan när studentlägenheterna tagit slut.

Din anmälan måste ha kommit in senast 14 dagar innan terminsstart. Vid senare anmälan prioriteras ansökningar i mån av plats.

Läs mer om bostadsgarantin och om att ansöka på studentdalarna.se

Bostadsgarantin - samverkan inom Student Dalarna

Bostadsgarantin är ett resultat av samverkan mellan Kopparstaden, Tunabyggen, Högskolan Dalarna, Dalarnas studentkår och Falu och Borlänge kommuner, som tillsammans bildar Student Dalarna.

Relaterat innehåll

Våra uthyrningsregler

För att få hyra hos oss måste du uppfylla några grundkrav. Kom ihåg att läsa igenom dem och våra regler innan du börjar söka.

Privat uthyrning

Hittar du inte något boende hos oss kanske du kan hyra av någon privatperson. Vad sägs om ett litet hus på gården eller kanske ett rum i en villa?

Relaterade länkar

  • Registrera dig på Mina sidor och ställ dig i bostadskö