Välstädat, så klart!

Det är din uppgift som hyresgäst hos oss att se till att lägenheten du bor i är ordentligt städad under tiden du bor hos oss eller flyttar ut.

När du flyttar in

När du flyttar in hos oss ska din nya lägenhet vara städad. Det är hyresgästen som har bott i lägenheten innan som har ansvaret att städa lägenheten. Bovärden gör en slutbesiktning innan du flyttar in för att kontrollera att städningen är godkänd. Flyttar du in innan inflyttningsdatum sker ingen slutbesiktning av Kopparstaden utan då är det du själv som godkänner städningen av den tidigare hyresgästen.

Under din tid som hyresgäst

Under tiden du bor hos oss är du skyldig att vårda din lägenhet. Det innebär att du löpande måste hålla rent inne i din lägenhet på din balkong eller uteplats.

När du flyttar ut

När du flyttar ut ansvara du som hyresgäst för städningen. Den lägenhet du lämnar ska vara städad och tömd vid avflyttning. Alla utrymmen som tillhör lägenheten måste städas, exempelvis balkong, förråd och eventuellt garage. Det är viktigt att städningen görs ordentligt så nästa hyresgäst kan flytta in utan ytterligare städning.

Följ vår checklista (se nedan i relaterade länkar) för att inte missa att städa något. Är det dåligt städat kan du bli skyldig att betala städning i efterhand.

Om du inte vill städa själv vid utflytt kan du anlita en städfirma. Nedan finns en länk till Skatteverkets hemsida där du läsa mer om skattereduktion för hushållsnära tjänster.

Relaterade länkar

  • Ladda ner checklista för städning
  • Om skattereduktion på Skatteverkets hemsida
  • Här finns mer information om slutbesiktning