Hyr parkeringsplats

Vi tillhandahåller och hyr ut olika typer av fordonsplatser; bland annat parkeringsplats med eller utan motorvärmare, garage, carport, mc-plats och husvagnsparkering.

Fordonsplatsen är i första hand avsedd för en personbil. Husbil, husvagn eller andra släpfordon får endast ställas på platsen efter särskilt tillstånd från oss på Kopparstaden. Den som hyr en fordonsplats står som ansvarig på avtalet och ansvarar därmed för hur platsen ser ut och vad som får förvaras där.

För att kunna söka parkering måste du vara registrerad i vår kö för fordonsplats och samla poäng. I några av våra områden kan du endast hyra parkeringsplats om du bor i området.
Våra garageplatser hyrs endast ut till våra hyresgäster.

Så här söker du fordonsplats

  1. Logga in på Mina sidor.
  2. Välj fordonsplats i rullistan för objekt för att få fram lediga fordonsplatser.
  3. Gör en intresseanmälan för den plats du hittat. I första hand hyr vi ut fordonsplats till våra hyresgäster som bor i just det området.

Besöksparkering

Besöksparkering finns i de flesta av våra områden. Där kan du betala via Falu P:s app. Parkeringsbiljett till besöksparkering kan också köpas i vår Bobutik.

Gäster som har tillstånd att parkera på platser avsedda för rörelsehindrade har rätt till fri parkering på alla våra besöksparkeringar.

Runt om i våra områden finns parkeringsvakter vars jobb är att övervaka och förhindra trafikfarlig parkering samt att hjälpa dig som bilist att parkera rätt. Ser du ett felparkerat fordon eller om du upptäcker fel på parkeringsautomaten, vänder du dig till parkeringsbolaget som står angivet vid automaten.

Parkera moped/motorcykel

Mopeder och motorcyklar ska parkeras på avsedd parkeringsplats. Det är inte tillåtet att parkera på gräsytor, i trapphus eller på gården utmed våra fastigheter på grund av säkerhetsskäl, besvärande avgaser och buller.

Kontakta Aimo Park vid behov

Behöver du anmäla ett felparkerat fordon, exempelvis om någon parkerat på den plats
du hyr av oss? Anmäl det på telefonnummer 0771-969 001 (nås dygnet runt, alla dagar).

Om du har frågor gällande din parkering är du välkommen att höra av dig till Uthyrningen.

Kika gärna på vår instruktionsfilm nedan om hur du sköter din parkeringsplats.

Relaterade länkar

  • Gör en felanmälan på din lägenhet
  • Se öppettider i vår Bobutik
  • Kontakta Uthyrningen
  • Sök lediga lägenheter
  • Mer information om motorvärmare