Kopparstadens första hyresgäster flyttar in i Surbrunnshagen


Kopparstadens första lägenheter står klara för inflyttning i Faluns nya område Surbrunnshagen. Kvarteret Kungsgården består av tre huskroppar och inrymmer totalt 78 hyreslägenheter samt en restauranglokal.

I helgen börjar de första förväntansfulla hyresgästerna flytta in i lägenheterna på Kungsgården i det nya bostadsområdet. Byggnationen i Surbrunnshagen startade 2018 och beräknas vara klart 2028, med totalt 600 bostäder i olika upplåtelseformer.

- Vi släppte lägenheterna till marknaden 1 september 2021 och intresset har varit stort! I snitt har vi haft hela åtta intresseanmälningar per lägenhet. Det är en del av hyresgästerna som flyttar från annan ort, till och med annat län, vilket känns jätteroligt eftersom ett av våra uppdrag är att bidra till ett växande Falun, säger Kopparstadens marknadschef Anna Timander.

Restaurangen, som får namnet Jack’s Corner, planeras öppna i juli och kommer bland annat erbjuda pizza, kebab och sallader. Restaurangägaren Yacoub Hedo har idag restaurang Dublin i Falun centrum.

Kontaka oss för mer information

Anna Timander

Marknads- och uthyrningschef

023-458 21
anna.timander@kopparstaden.se

Relaterade länkar

  • Läs mer om sponsring hos Kopparstaden
  • Vill du ansöka om sponsring? Läs mer och skicka in din ansökan här


Uppdaterad: