Frågor och svar

Badrum

Finns golvvärme i badrummet? Nej
Är det duschdraperistång eller duschväggar i badrummen? I lägenheterna med högre standard (dvs. bland annat utrustade med bastu) finns duschväggar. I resterande lägenheter finns duschdraperistång.
Kan jag installera min egen tvättmaskin? Ja, vi har förberett för tvättmaskin genom att det finns vatten och el framdraget. Du har dessutom möjlighet att ställa din torktumlare på tvättmaskinen i alla lägenheter, utom 1:orna. Om du beställer nya maskiner – beställ då ”med installation” hos leverantören.
Finns kommod under handfatet? Nej
Får jag sätta upp föremål (t.ex. hängare, hyllor, tavlor) på väggarna i badrummet? Ja, men upphängningsanordningen får inte skada kaklet och tätskiktet. Det är viktigt att ytskiktet kan återställas till sitt ursprungliga skick innan avflyttning.
Kan jag köpa tjänsten att koppla in tvättmaskin? Ja, Kopparstaden erbjuder sådan tjänst för 1048:-. Hör av dig till vårt kundcenter innan 31 december för att boka installation i samband med inflyttning. Om du även önskar installera torktumlare så erbjuder vi samma totalpris för installation av både tvättmaskin och torktumlare.
Finns duschsarg i lägenheterna med duschdraperistång? Nej, men en sådan kan du själv lägga dit om den tas med vid avflyttning.
Kan man beställa tvättmaskin/torktumlare av Kopparstaden? Nej, dessa vitvaror beställer du själv från valfri leverantör.

 

Kök

Kan jag köpa tjänsten att installera golvdiskmaskin? Ja, Kopparstaden erbjuder sådan tjänst mot en kostnad på 1048:-. Vi kommer i samband med det att plocka bort ett köksskåp och förvara det i ditt lägenhetsförråd. Det är viktigt att maskinen är komplett och att ett golvskydd finns att lägga under maskinen. Hör av dig till vårt kundcenter innan 31 december för att boka installation i samband med inflyttning.
Kan man beställa diskmaskin av Kopparstaden? Nej, dessa vitvaror beställer du själv från valfri leverantör.
Kan jag själv koppla in en golvdiskmaskin? Ja, du kan själv anlita en fackmannamässig firma för inkoppling av golvdiskmaskin. Innan inkoppling behöver vi ta bort ett köksskåp för att sedan förvara det i ditt lägenhetsförråd. Denna tjänst är gratis och beställs via vårt kundcenter senast 31 december för att få det gjort i samband med inflyttning.


Vardagsrum

Hur sköter jag parkettgolvet? Torrstädning är att föredra framför våttorkning. Dammsug och moppa ofta och komplettera med en fuktig, väl urvriden mopp/trasa ibland.
Vad gäller för tv/bredband/telefoni? I hyran ingår inga tv-kanaler. Samtliga lägenheter är anslutna till bredbandsnätet och du kan välja den tjänst och leverantör du önskar på tjänsteportalen iTUX. Eftersom Teatern är ett nybyggt hus så kommer Kopparstaden behöva signalera för leverantörerna att huset finns för att de ska kunna ansluta till det. Du blir vidare informerad när du kan välja din leverantör.


Balkong/uteplats

Hur stor är balkongen till min lägenhet? Det finns inga separata mått för balkongerna. Storleken får uppskattas utifrån den planritning som finns för varje lägenhet.
Finns staket runt uteplatserna? Nej, men det kommer finnas upphöjda planteringar kring uteplatserna som avskärmning. Mellan uteplatserna finns skärmväggar.

Garaget

Jag önskar elbilsladdning, har jag möjlighet till det? Ja, hör av dig till vårt kundcenter innan 31 december om du önskar det installerat i samband med inflyttning.
Hur hög är garageporten? 2,2 meter

 

Gemensamma utrymmen

Hur fungerar tvättstugan? Tvättstugan bokar du på en digital tavla med din tagg eller via mina sidor. Du behöver inget tvätt- eller sköljmedel då tvättmaskinerna är självdoserande. Ett tvättpass är tre timmar. I tvättstugan hjälps du och dina grannar åt att hålla rent och snyggt.
Vilka fraktioner för sopsortering finns på innergården? Vi erbjuder fraktionerna brännbart och matavfall. För övriga fraktioner hänvisar vi till avfallsstationer vid gratisparkeringarna Tisken och Nybrogatan.
Hur stora är hissarna och vad är maxlast? Hissarna är 1,1 x 2,1 meter stora med en maxlast på 1000 kg eller 13 personer.
Var finns cykelförråden? På källarplan i huset längs Engelbrektsgatan.
Kommer cykelförråden att vara låsta? Ja, där kommer du in med din tagg.

 

I lägenheten

Finns golvvärme i lägenheten? Nej
Behöver jag köpa till persienner? Nej, persienner finns i lägenheten.
Finns något förberett för att kunna hänga upp gardiner? Fönstren är förberedda med så kallade reformbeslag.
Vad är det för väggar i lägenheterna? Alla innerväggar är av gips med träskiva bakom och alla väggar ut mot fasaden är murade väggar täckta av lättbetong.
Finns uttag för lampor ovanför alla fönster? Inte ovanför alla fönster. Samtliga uttag i tak och ovanför fönster är enligt EU-standard, så kallade DCL-uttag, och är alltså inte enligt äldre standard med jordade eller ojordade uttag.
Finns någon fast belysning i lägenheterna? Ja, i köksdel och badrum.
Hur är det med värmen i lägenheterna? I lägenheterna sitter radiatorer. Om något skulle vara fel med värmen i lägenheten så hör man av sig till vårt kundcenter.
Finns tittöga i lägenhetsdörren? Ja
Mobiltäckning saknas i lägenheten. Vad kan jag göra?

Rekommendationen är i första hand att ta kontakt med din telefonioperatör. De arbetar ständigt för att deras kunder ska ha täckning där de befinner sig – både inom- och utomhus. De är också operatören som levererar tjänsten och rimligtvis har ansvaret för dess funktion.

De flesta operatörerna har stöd för det som kallas ”Voice over WiFi”/”WiFi-samtal”, det vill säga telefoni via trådlöst nätverk. Förutsättningen för detta är att, förutom tillgång till ett stabilt trådlöst nätverk och att den aktuella operatören har stöd för funktionen, din telefon även måste stödja detta.

Här kan du läsa mer under de största operatörernas information om wifi-samtal:


Övriga frågor

När får jag flytta in? I december kommer vi att göra ett utskick för att meddela datum, tid och upplägg för inflyttning.
Huset är rökfritt – vad innebär det? Rökfritt innebär att du inte får röka någonstans i byggnaden. Inte heller på balkongen, loftgången eller innergården.
Hur många nycklar/taggar får jag? Du får tre nycklar och tre taggar. Önskar du fler nycklar eller taggar? Mer information hittar du här!
Vilka utrymmen går taggarna till? De går till entrén, garaget, cykelförrådet, barnvagnsförrådet, rullstolsförrådet, tvättstugan och tvätthallen.
Vilken parkering kan mina gäster använda? I garaget finns inga besöksparkeringar, utan vi hänvisar till gratis/datumparkeringar vid Tisken, Byggmax eller parkeringen vid Nybrogatan.
Jag behöver teckna hemförsäkring till min lägenhet på Teatern – vad gäller där? När du tecknar din hemförsäkring meddelar du att den ska börja gälla från och med 1 februari.
Hur stort är mitt lägenhetsförråd? Här hittar du en översiktskarta över samtliga lägenhetsförråd (objektsnumret hittar du i ditt kontrakt)
Vad gäller för elabonnemang? Det fasta elabonnemanget kommer automatiskt att vara via Falu energi och vatten, om inget annat aktivt val av annan elleverantör har gjorts av dig. Om du önskar elabonnemang av annan leverantör så går det bra att kontakta dem efter att huset registrerats. Detta blir du vidare informerad om.
Varför är Telia inte med i ert utbud av leverantörer för bredband/tv/telefoni? Det är ett val som Telia själva gör.
Byggs en ny gata mellan Teatern och Munnichska palatset? En gata kommer att finnas där och har tidigare funnits där. Den gatan kommer att användas av sopbilar och även fungera som infart till den parkering som företagen i Munnichska palatset nyttjar.
Är husen ljudisolerade? Husen är väl isolerade, både invändigt och mot innergården.
Är det porttelefon vid entréerna? Ja, du får vidare information om hur den fungerar närmare inflyttning.

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar