Frågor och svar

Badrum

Finns golvvärme i badrummet? Nej
Är det duschdraperistång eller duschväggar i badrummen? I samtliga lägenheter finns duschdraperistång.
Finns tvättmaskin och torktumlare i lägenheten? I 2 och 3 r o k finns både tvättmaskin och torktumlare installerat.
Kan jag installera min egen tvättmaskin? Ja, i 1,5 r o k har vi förberett för tvättmaskin genom att det finns vatten och el framdraget. Du har dessutom möjlighet att ställa din torktumlare på tvättmaskinen i alla lägenheter. Om du beställer nya maskiner rekommenderar vi att du beställer ”med installation” hos leverantören.
Finns kommod under handfatet? Nej
Får jag sätta upp föremål (t.ex. hängare, hyllor, tavlor) på väggarna i badrummet? Om du behöver mer förvaring eller krokar väljer du något som inte behöver fästas i väggen, då borrhål i badrummet inte är tillåtet. Det finns smarta lösningar som inte kräver att man borrar.
Kan jag köpa tjänsten att koppla in tvättmaskin? Ja, Kopparstaden erbjuder sådan tjänst. Hör av dig till vårt kundcenter för att få en offert och boka installation.
Finns duschsarg i lägenheterna? Nej, men en sådan kan du själv lägga dit om den tas med vid avflyttning.
Kan man beställa tvättmaskin/torktumlare av Kopparstaden? Nej, dessa vitvaror beställer du själv från valfri leverantör.
Finns badkar? Om inte – får jag ställa in ett eget badkar? Nej
Finns handdukstork i badrummet?  Nej
Vad är det för ytskikt?  Plastmatta på golvet och kakel på väggen.

 

Kök

Kan jag köpa tjänsten att installera golvdiskmaskin? Ja, Kopparstaden erbjuder sådan tjänst. Vi kommer i samband med det att plocka bort ett köksskåp och förvara det i ditt lägenhetsförråd. Det är viktigt att maskinen är komplett och att ett golvskydd finns att lägga under maskinen. Hör av dig till vårt kundcenter för att få en offert och boka installation.
Kan man beställa diskmaskin av Kopparstaden? Nej, dessa vitvaror beställer du själv från valfri leverantör.
Kan jag själv koppla in en golvdiskmaskin? Nej, men du kan själv anlita en fackmannamässig firma för inkoppling av golvdiskmaskin. Innan inkoppling behöver vi ta bort ett köksskåp för att sedan förvara det i ditt lägenhetsförråd. Denna tjänst är gratis och beställs via vårt kundcenter.


Vardagsrum

Vad gäller för tv/bredband/telefoni? I hyran ingår kostnadsfri bas-tv och bredband 1/1. Du kan välja den tjänst och leverantör som du önskar på tjänsteportalen iTUX. Eftersom vissa lägenheter i byggnaden är nytillkomna så kommer Kopparstaden behöva signalera för leverantörerna att huset finns för att de ska kunna ansluta till det. Du blir vidare informerad när du kan välja din leverantör.
Vad är det för golv i vardagsrummet? Plastmatta i vardagsrum/köksdel.


Balkong/uteplats

Finns staket runt uteplatserna? Det finns skiljeväggar av sten och kompositplank mellan uteplatserna.

Parkeringsplats

Hur får man tag på parkeringsplats som ligger i nära anslutning till byggnaden? Det finns nya parkeringsplatser som ligger cirka 50 meter från byggnaden. För att kunna hyra en parkeringsplats behöver du ansöka om den. Det gör du på samma sätt som när du söker en lägenhet eller ett förråd på vår hemsida. Du är alltid välkommen att kontakta marknad@kopparstaden.se om du önskar hjälp med detta.
Vad kostar parkeringsplats? P-plats utan motorvärmare 128:- och p-plats med motorvärmare 209:-

 

Gemensamma utrymmen

 Vart ligger tvättstugan? Tvättstugan finns att tillgå på Centrumvägen 8 för lägenheterna på övre våningen (1,5 r o k).
Vilka fraktioner för sopsortering finns i anslutning till byggnaden? Sopsortering med standardfraktioner finns vid Centrumvägen 8. För övriga fraktioner hänvisar vi till återvinningsstationen på Borgärdesvägen, nedanför Källegården.
Finns förråd för cyklar, rullatorer eller sparkar i anslutning till byggnaden? Nej

 

I lägenheten

Finns golvvärme i lägenheten? Nej
Behöver jag köpa till persienner? Nej, persienner finns i samtliga fönster.
Finns markiser till lägenheten?  Nej
Får jag sätta upp egna markiser? Om du önskar markis så kontaktar du vårt kundcenter. Markisen bekostar du själv (även eventuellt återställande).
Finns något förberett för att kunna hänga upp gardiner? Fönstren är förberedda med så kallade reformbeslag.
Vad är det för eluttag i taket? Samtliga uttag i tak är enligt EU-standard, så kallade DCL-uttag, och är alltså inte enligt äldre standard med jordade eller ojordade uttag.
Finns någon fast belysning i lägenheterna? Ja, i köksdel, klädkammare och badrum.
Hur är det med värmen i lägenheterna? I lägenheterna sitter radiatorer. Om något skulle vara fel med värmen i lägenheten så hör man av sig till vårt kundcenter.
Finns tittöga i lägenhetsdörren? Ja


Övriga frågor

När får jag flytta in? Från och med 1 april 2021.
Huset är rökfritt – vad innebär det? Rökfritt innebär att du inte får röka någonstans i byggnaden. Inte heller på balkongen, loftgången eller innergården.
Hur många nycklar får jag? Du får tre nycklar. Om du önskar fler nycklar hittar du mer information här!
Vilken parkering kan mina gäster använda? Ja det finns ett antal gästparkeringar i nära anslutning till byggnaden.
Vart hämtar jag min post? Posten hämtar du vid en gemensam plats i nära anslutning till byggnaden.
Jag behöver teckna hemförsäkring till min lägenhet – vad gäller? När du tecknar din hemförsäkring meddelar du att den ska börja gälla från och med 1 april 2021.
Vart har jag mitt lägenhetsförråd? Lägenheterna på bottenvåningen har lägenhetsförråd i utbyggnaden. Lägenheterna på övervåningen har lägenhetsförråd i byggnaden bredvid på Centrumvägen 6 A.
Vad gäller för elabonnemang? Det fasta elabonnemanget kommer automatiskt att vara via Falu energi och vatten, om inget annat aktivt val av annan elleverantör har gjorts av dig. Om du önskar elabonnemang av annan leverantör så går det bra att kontakta dem efter att huset registrerats. Detta blir du vidare informerad om.
Ingår varmvatten i hyran? Nej, det är individuell vattenmätning (IMD) som gäller för varm- och kallvatten.
Varför är Telia inte med i ert utbud av leverantörer för bredband/tv/telefoni? Det är ett val som Telia själva har gjort.

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar