Om husen och området

Alla lägenheterna är nyrenoverade med ny eldragning, nya golv, tapeter och innerdörrar. Ytterdörren är säkerhetsklassad och har titthål. Köken har fått ny inredning och nya vitvaror. Vissa fönster är helt nya, andra har renoverats och målats och alla har fönsterbänkar av marmor. Varje lägenhet har balkong och vilket väderstreck den vetter mot ser du på planritningen. Det betyder att lägenheten är i skick som ny, det är bara att bo!

Smart teknik
I köket finns en spisvakt installerad och under diskbänken har vi monterat en fuktgivare som håller koll på fukthalten för att förhindra vattenskador. Det finns en ledbelysning mellan sovrum och badrum som lyser på natten.

Köket
Köket har nya köksskåp, ny inredning och god allmänbelysning. Väggskåpen är takanslutna så det finns inga ytor att damma på hög höjd. Ovanför diskbänken är kaklet vitt med kontrasterande färg vid spis och diskho. I de flesta lägenheter kan du låta installera egen diskmaskin*.

Badrum
Badrummen har nya våtrumsmattor på golv och väggar och du har möjlighet att låta installera egen tvättmaskin* och torktumlare i nästan alla lägenheter. I badrummet finns dusch, inget badkar.

Vardagsrum
Parkettgolv i ek och nytapetserade väggar.

Sovrum 
Ny golvmatta och nya tapeter.

Hall
En snygg, säkerhetsklassad dörr med titthål möter dig när du kommer hem.

Balkong
Varje lägenhet har balkong.

Takhöjd
c:a 250 cm

Tvättstuga
En tvättstuga finns på alla våningsplan förutom på våning 6. Tvättstugan bokar du elektroniskt på skärmen som finns i anslutning till varje tvättstuga.

Individuell mätning och debitering av el och varmvatten
I lägenheterna finns el- och vattenmätare installerad och du betalar bara för den el och det varmvatten du förbrukar.

Värme
Ingår i hyran.

Förråd
Alla lägenheter har ett förråd i källarplan.

Hiss och trapphus
Hiss finns i huset och trapphusen är målade i ljusa, varma färger.

Entréer
I entrén finns ett elektroniskt passersystem som ser till att porten hålls låst dygnet runt. Du öppnar själv med en nyckel-tagg. Det finns porttelefon så du kan enkelt öppna entré-dörren för dina gäster utan att behöva gå ner.

Gemensamma utrymmen
På vardera våningsplan 1-5 finns ett trevligt sällskapsrum att umgås i.

Rullatorförråd
Rum för rullator finns i entréplan i varje hus, lättillängligt från entrén.

Postlåda
Postfack och tidningshållare på varje våningsplan.

Nycklar
Till din nya lägenhet öppnar du  dörren med vanlig nyckel. Dörren i huvudentrén, tvättstuga och postfack öppnar du med en elektronisk tagg.

Internet/tv/telefoni
Samtliga lägenheter är anslutna till bredbandsnätet och du kan välja den tjänst och leverantör du önskar på tjänsteportalen ITUX.
Tv:s grundutbud finns via kabel, dvs genom att ansluta den ”vanliga” antennsladden. Därutöver har du möjlighet att beställa utökat utbud av
kanaler via bredbandsnätet. Du hittar dem här.
Det finns inte något ”vanligt”  telefonjack i lägenheten utan du är hänvisad till IP-telefoni via bredbandsuttaget alternativt din egen mobiltelefon.

Utemiljö
Den yttre miljön rustas upp och det kommer förutom sittplatser finnas en boulebana och en liten paviljong.

Rök- och kattfritt
På Smedjan är det rök- och kattfritt. Rökning är inte tillåten i lägenheten, på balkong/uteplats eller i direkt anslutning till entréerna. Det kommer istället finnas ett rökområde med uppsatta askkoppar, en bit från huset där du och dina gäster kan röka.

Parkering
Fordonsplatser med och utan motorvärmare finns i anslutning till huset och hyrs separat. Önskas garageplats finns det möjlighet att hyra det på närliggande Kisvägen 28.

Fasad
Fasaden är rappad tegelfasad i ljusgult och tegelrött.

Sophantering
Behållare för brännbara sopor och kompost finns i bostadsområdet. Övrig källsortering tar du med till närmaste återvinningsstation

*Egen tvätt- och/eller diskmaskin

De flesta lägenheter är förberedda för tvätt- och diskmaskin.
Om du själv installerar diskmaskin.
Installationen ska vara yrkesmässigt utförd. Kontakta Kundcenter för att boka in en tid då vi kostnadsfritt kommer och förbereder eventuella snickerier (såsom skivor och socklar). Innan vi kommer och förbereder behöver du först demontera underskåp om ett sådant finns. Skåpet ska förvaras av dig som hyresgäst och ska åter monteras vid avflyttning. Om du vill ha hjälp med demontering och återmontering kan vi göra detta åt dig för en kostnad på 1000 kr.

Om du vill att vi installerar:
Kontakta Kundcenter för att boka in en tid för installation.
– Pris för installation av tvättmaskin 1000 kr.
(Här kan du eventuellt behöva en separat sockel).
– Pris för installation av diskmaskin 1000 kr.
(Här behöver ett underskåp demonteras. Skåpet förvaras av dig som hyresgäst och ska åter monteras vid avflyttning. Vi demonterar och återmonterar åt dig för en kostnad på 1000 kr).

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar