Studentundersokning

Gymnasiestuderande

När man ska studera på gymnasienivå och bor så pass långt från skolan att det inte är möjligt att pendla med buss eller blir skjutsad och hämtad, kan föräldrar söka boende via sin egen köprofil.

Det går endast att söka bland våra vanliga lägenheter då studentlägenheterna är till för de som studerar på Högskolan Dalarna eller Playground Squad på minst 75%.

Eftersom det ofta krävs några års kötid för att ha god chans på en mindre lägenhet så rekommenderar vi att man efterlyser andra i liknande situation (kanske via samma skola). Man kan då söka en större lägenhet tillsammans och dela boende. De större lägenheterna är det inte fullt lika stort tryck på och därmed ökar chanserna att få ett erbjudande. Om man dessutom kan tänka sig att bo en bit från centrum så ökar chanserna ytterligare, titta till exempel på områden som Grycksbo och Svärdsjö som har goda bussförbindelser.

För ungdomar som har fyllt 18 år och som ännu studerar på gymnasienivå, gäller samma regel som ovan med minst 1 års studier kvar från inflyttningsdatumet.

Observera att studieintyg ska kunna lämnas in på begäran av Marknadsavdelningen. För att få veta mer om inkomst- och grundkrav för den som söker, ber vi dig läsa här.

Hyresavtalet blir begränsat efter studietiden.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marknadsavdelningen.

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar