Smartare Hem

Med anledning av den pågående pandemin är Smartare Hem stängt för att undvika smittspridning. Detta innebär att det inte går att boka visningar tillsvidare.

 

Enkel vardagsteknik – i ditt egna hem
Smartare Hem är en inredd visningslägenhet där enkel vardagsteknik för privatpersoner exponeras. Här finns till exempel timer för spisen, en kamera utanför entrédörren eller ett armband som automatiskt larmar om du skulle ramla.
Visningslägenheten är belägen i Trygghetsboendet Smedjan på Sturegatan 37 A i Falun. Hit välkomnar vi äldre, anhöriga, personal och även allmänt tekniskt intresserade!

Vi vill bidra till förbättrad hälsa bland äldre i Dalarna
Smartare Hem är ett samarbete mellan Kopparstaden, Falu kommun och Region Dalarna; Dalarnas hjälpmedelscenter och centralförvaltningen, hälso- och sjukvårdsenheten.
Tillsammans vill vi bidra till förbättrad hälsa bland äldre i Dalarna, med extra hänsyn taget till trygghet och personskador. Detta genom att den boende på egen hand ska kunna skapa
ett tryggare och smartare boende med hjälp av smart teknik. Syftet med visningslägenheten är också att bidra till att efterfrågan av produkterna ökar och på så sätt påverka utbudet på marknaden.

 

 

Parkering
En bild som visar vart du kan parkera när du ska besöka Smartare Hem. Gästparkering finns framför husen på Sturegatan 41, 39 och 35. Det finns även en gästparkering lite längre bort bakom Kisvägen 28.

Vill du veta mer? Kontakta oss eller någon av våra samarbetspartners:

Kopparstaden
Tel 023-458 00
kundcenter@kopparstaden.se

Falu kommun
Tel 023-830 00
kontaktcenter@falun.se

Dalarnas Hjälpmedelscenter, Region Dalarna
Tel 0243-49 78 70
hjalpmedelscenter@regiondalarna.se

Hälsa och välfärd, Region Dalarna
Tel 023-77 70 00
halsa.valfard@regiondalarna.se

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar