In- och utflytt under Coronapandemin

Här följer råd till dig som ska flytta in- eller ut nu under rådande Coronapandemi.

Vi på Kopparstaden följer myndigheternas råd och rekommendationer för vad som gäller kring Corona och gör vad vi kan för att minimera risken för smittspridning.
Den här informationen är till dig som ska flytta in eller ut ur din lägenhet under rådande Coronapandemi. Vi ber dig genomföra flytten med största försiktighet och att du vidtar åtgärder för att begränsa smittrisken.

BESIKTNING, NYCKELUTLÄMNING OCH NYCKELINLÄMNING
Vid inflyttning: Bovärden kontaktar dig via telefon två veckor innan inflyttningsdatum och bestämmer tid för nyckelutlämning. Vid nyckelutlämningen lämnas också besiktningsprotokoll. Om du inte bott hos Kopparstaden tidigare så kommer Bovärden att ringa upp dig två veckor efter inflyttningsdatum för att informera och svara på eventuella frågor du har kring ditt nya boende.
Vid utflyttning: Du lämnar dina nycklar/taggar i din postbox eller ditt brevinkast. Du närvarar inte under slutbesiktningen, utan blir återkopplad via telefon.

 

PLANERA DIN FLYTT NOGA
Ett bra sätt att minimera risken för smittspridning är att planera din flytt noga. Informera de som hjälper dig om råden samt om att visa hänsyn och försök se till att flytten
tar så kort tid som möjligt.

VÄRNA OM DINA MEDMÄNNISKOR OCH TÄNK PÅ DINA GRANNAR
Myndigheterna bedömer att risken för smittspridning av Coronaviruset är mycket hög. Vi har alla ett ansvar att begränsa smittan för att skydda äldre och andra riskgrupper. Genom att hosta och nysa i armvecket hindrar du små droppar med smittämnen från att spridas.

HÅLL AVSTÅND
Det är viktigt att hålla avstånd till varandra i utrymmen där flera personer vistas på samma plats samtidigt, exempelvis vid hissen, i trapphuset, i källaren, vid förråd och miljöhus.

För att informera de övriga i huset om in- eller utflytt ber vi dig att sätta upp en lapp om din flytt i trapphuset. På så sätt kan du förbereda dina grannar på att det kan bli en rörelse av folk under en viss tid och dag. Du kan själv ladda ner lapparna här från hemsidan och skriva ut eller höra av dig till Kundcenter på 023-458 00 så hjälper de dig.
Lapp för inflytt för utskrift
Lapp för utflytt för utskrift
Allmänna råd för utskrift

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar