Furiren

  • 1 km till Falu lasarett
  • 1,5 km till centrum
  • ca 2 km till centralstation
  • 1 km till handelsområde
  • 2,2 km till Lugnet friluftsanläggning

Välkommen till kvarteret Furiren - Kopparstadens andra byggnationsprojekt i Surbrunnshagen. Här planeras för sju nya flerbostadshus med totalt 123 lägenheter med inflyttning 2025-26.

Lägenheterna, med ljus och modern standard, kommer att fördelas på tre våningar i de sju husen. Boytan är smart planerad för att komprimera arean och därmed även hålla ner hyran.
Husen erbjuder förråd, tvättstuga, cykel-, permobil- och barnvagnsparkering, gemensamhetslokal och möjlighet till laddning av batteri till elcykel samt permobil.
En inbjudande utemiljö, med allt från gemensamma ytor till parkeringsplatser för både cykel och bil, kommer att omge husen.

Klimatsmart satsning

Det råder inga tvivel om att det spelar stor roll för klimatet vilket material vi bygger med. Kopparstadens företagsdoktorand ska försöka ge svar på vilka material som är minst klimatbelastande vid byggnationer, med hänsyn till de lokala förutsättningarna som finns här i Falun. Avsikten bör vara att det som byggs ska finnas kvar i minst 100 år.
Sex av husen byggs i korslimmat trä (KL-trä) och ett hus i betong och jämförelser mellan de olika husen kommer att göras för att se hur stora utsläpp av koldioxid de olika materialen ger.
Mycket talar för att trä är ett klimatsmart byggmaterial, men samtidigt finns det många saker att ta hänsyn till när det gäller att bygga hållbart.
Ett hus med trästomme kräver till exempel mer gips och/eller även sprinklers för att få det ljudisolerat och brandsäkrat. Då behöver man också väga in hur alla tillkommande material påverkar miljön.
Att välja närproducerade material som inte har transporterats långt är också positivt ur ett klimatperspektiv, likaså har designen av en byggnad stor betydelse.

Ställ dig i kö till Furiren redan idag!

Det gör du genom att logga in på Mina sidor, välj Ändra och välj område Surbrunnshagen. Via länken kan du även ställa dig i bostadskö.

Kontaktperson

Jesper Nordin

Byggprojektledare

023-458 42
jesper.nordin@kopparstaden.se

Surbrunnshagen

Ett nytt område med en bubblande historia!

Relaterade länkar

  • Mina sidor
  • Läs mer om våra nyproduktioner