Surbrunnshagen

Surbrunnshagen är ett nytt bostadsområde med en bubblande historia, mellan övre Norslund och Majoren köpcentrum. Det första projektet startade 2018 och planen är att bygga vidare till 2028.

Surbrunnshagen är ett stort område som består av flera mindre områden. Här är det nära till natur, handelsområden och Falu lasarett. 600 bostäder, förskola, lekplatser, härliga promenadstråk och porlande bäckar förenas i Surbrunnshagen. Arkitekturen är varierande med inspiration från småstadsidyllen, samtidigt är det nära till centrum och du kan du kliva på elljusspåret strax intill.

I Surbrunnshagen föds flera områden

Kungsgården heter ett område som finns i Surbrunnshagen. Här har Kopparstaden börjat att bygga 78 lägenheter. Nu planeras för etapp två som kommer att heta Furiren, ett namn med gamla regementsanor. Det är ett projekt med 140 lägenheter som planeras att byggas i trä. Samtidigt kommer vi att skapa vackra naturområden, två lekplatser och Falu kommun planerar för en förskola. En detaljplan pågår också för det nuvarande industriområdet på västra sidan som kommer att förvandlas till ett attraktivt bostadsområde. Förutom Kopparstaden finns det andra aktörer som är med och bygger Surbrunnshagen.

Visualisering av Kungsgården exteriört.

Relaterat innehåll och länkar

Kungsgården

Kopparstadens första projekt i området Surbrunnshagen är Kungsgården

  • Visa interaktiv 3D-modell över Surbrunnshagen