För dig med husdjur

Visst kan det vara mysigt med husdjur, men tänk på att visa hänsyn. Du som djurägare ansvarar för att ditt husdjur inte smutsar ner och skadar lägenheten. För sanering eller skador som du eller ditt djur orsakar blir du skadeståndsskyldig

Katt

Om du har katt måste du alltid ha uppsikt över den. Om katten är lös kan den annars smyga in till dina grannar eller kissa och bajsa i sandlådan, på lekplatsen eller vid grannens uteplats. Den får inte störa grannar eller skräpa ner.

Hund

Hunden ska alltid hållas kopplad i våra och tätbebyggda områden. Du ansvarar för att rasta din hund utanför våra bostadsområden. Var noga med att plocka upp bajset efter din hund.

Ormar och andra reptiler

Om du vill ha ormar eller andra reptiler i lägenheten måste du ansöka om tillstånd hos oss. Kontakta kundcenter så skickar de ut en blankett till dig.

  • Reptilen får inte vistas på allmän plats och den ska förvaras i ett terrarium som överensstämmer med Djurskyddsmyndighetens föreskrifter.
  • Terrariet ska vara låst. Fönster, golvbrunnar, ventilationsöppningar och liknande ska vara försedda med säkerhetsnät eller annan anordning som hindrar ormarna från att rymma.
  • Giftormar är förbjudna i alla våra lägenheter.

Antalet reptiler ska vara rimligt för att anses som husdjur. Vad gäller ormar anser vi att en till två är ett rimligt antal.

Relaterade länkar

  • Kontakta Kundcenter