press
Pressmeddelande 14 December 2011

Vinnare i Blås Grönt

För första gången genomförde Kopparstaden kampajen Blås Grönt på Rockstad: Falun. Kampanjen är en del i sponsorsamarbetet mellan Kopparstaden och Rockstad: Falun.

– Idén fick vi från Orsa kommun där man i flera år genomfört kampanjen, bl. a på Orsa yran, säger Elke Herbst, informationschef på Kopparstaden. Kampanjen ”Blås Grönt” under Rockstad: Falun innebar att ungdomar mellan 13 – 17 år kom till Kopparstadens tält på festivalområdet. Där registrerades dom och sedan krävdes att ungdomarna vid 3 tillfällen kom till tältet och blåste i en alkoholmätare för att visa att dom inte druckit alkohol.

Under de 2 festivaldagarna blåste ca 140 ungdomar grönt. 1:a-priset bestod i ett presentkort värt 7 000: -. Vinnaren fick själv välja mellan presentkort på Motorbiten, valfri körskola eller ”Shoppa loss”.

Vi har glädjen att meddela att vinnare av Kopparstadens Blås Grönt på Rockstad: Falun är Filip Fredlig, 14 år från Falun. Vi ställde några frågor till Filip när vi lämnade över 1:a-priset den 9 juni.

Har du varit på Rockstad förut?

– Ja det har jag och årets festival var riktigt bra! Halloween är mitt favoritband och deras uppträdande var mycket bättre än jag trott. Sabaton är såå bra live men jag lyssnar inte så mycket på dem hemma.

Hur fick du reda på Blås Grönt?

– Jag fick först veta det av en kompis som läst i tidningen och när jag kom till festivalen såg jag tältet direkt. Det var inga problem att blåsa tre gånger under en kväll.

Hade du hört talas om Blås Grönt förut?

– Nej

Vilket pris ska du välja?

– Jag har inte riktigt bestämt mig men det lutar åt presentkort på körskola. Sen vet jag inte om jag använder det till ett moppe-körkort eller till lätt MC-körkort.

Vad tänkte du när vi ringde dig och berättade att du vunnit?

– Jag trodde inte att det var sant först. Jag trodde det var ett skämt. En kompis till mig hade varit på stan och blås grönt och berättade att han vunnit pris så jag trodde det var kört.

Det är snart sommarlov, vad ska du göra?

– Jag ska åka cross hela sommaren!

För mer information:

Elke Herbst Informationschef

023-458 21 elke.herbst@kopparstaden.se

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar