Senaste nytt 17 November 2020

Vi värnar om en hållbar värld

Att jobba målmedvetet mot ett långsiktigt hållbart samhälle kan låta självklart. Det är det också, men vi vet att det kräver jobb och engagemang. Jobb som vi gärna lägger ner eftersom vi ser att det lönar sig.

Kopparstadens hållbarhetsarbete har tre ben: den ekologiska hållbarheten, den ekonomiska hållbarheten och den sociala hållbarheten.

Ekologisk hållbarhet innebär att vi värnar om vår planet och dess naturresurser. Vi jobbar för att minska vårt klimatavtryck, bland annat genom att minska vårt koldioxidavtryck samt vatten- och elförbrukning.

Ekonomisk hållbarhet går ut på att vår verksamhet genomsyras av affärsmässighet och vi hushåller med resurser i vår vardag.

Social hållbarhet handlar om att vi värnar om människorna. Det gör vi genom att sätta fokus på inkludering, mångfald och barns boendemiljö. Vi arbetar ständigt för att alla våra hyresgäster ska känna sig trygga i våra områden.

I januari 2020 fick Kopparstaden utmärkelsen Årets mångfaldsföretag 2019 i Dalarna av Styrelseakademien, Nordea och Mellansvenska handelskammaren. Priset gör oss oerhört stolta. Kanske mest för att det är ett viktigt kvitto på att de satsningar vi gör inom den sociala hållbarheten har effekt och det ger oss energi att fortsätta resan framåt.

Läs mer om vårat hållbarhetsarbete här.

 

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar