Senior_2
Senaste nytt 3 December 2018

Smartare Hem – enkel vardagsteknik för äldre

Visst skulle det vara praktiskt med timer på spisen, en kamera utanför entrédörren, ett armband som automatiskt larmar när du ramlar eller ett meddelande om din anhörig inte rört sig på länge? Nu finns en visningslägenhet i Falun där du kan se teknik som kan hjälpa äldre i vardagen, och som du kan köpa själv.

Smartare Hem är ett samarbete mellan Kopparstaden, Falu kommun, Region Dalarna och LD-hjälpmedel. Tillsammans vill vi bidra till förbättrad hälsa bland äldre i Dalarna, med extra hänsyn taget till trygghet och personskador. Detta genom att den boende på egen hand ska kunna skapa ett tryggare och smartare boende med hjälp av smart teknik. Syftet med visningslägenheten är också att bidra till att efterfrågan av produkterna ökar och på så sätt påverka utbudet på marknaden.

Öppet hus tisdag 10 december

Visningslägenheten är belägen i Trygghetsboendet Smedjan på Sturegatan 37 A i Falun.
Här är det öppet hus tisdag 11 december kl 08-20. Hit välkomnar vi äldre, anhöriga, personal och även allmänt tekniskt intresserade!
Anmäl dig till öppet hus på tel 023-458 00 eller mejla kundcenter@kopparstaden.se.

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar