Aktuellt just nu

Save the date - inspirationsdag för smart vardagsteknik i hemmet

Välkommen på en inspirationsdag om smart teknik och det hälsofrämjande och trygghetsskapande boendet!

Vid brand - rädda, varna, larma, släck

Om det börjar brinna är det viktigt att agera direkt genom att:

Brandsäkra ditt hem

Vi går snart in i den period på året när det brinner som mest i våra bostäder. Därför behöver vi vara uppmärksamma på att faran kan vara framme och hjälpa till att påminna varandra.

Kortslutning i elcentral i Britsarvet

Vi har upptäckt en kortslutning i en elcentral i Britsarvet. På grund av detta finns det flera av entréportarna på Seminariegatan som blivit låsta och behöver öppnas med lägenhetsnyckel. Dessutom är tvättstugorna på Seminariegatan 33, 35, 39 och 43 ur funktion och går inte att använda. Vi jobbar på problemet och hoppas kunna lösa det så snart som möjligt.

Kopparstaden är en av vinnarna av ”Bästa klimatinitiativen 2022”

Kopparstaden vinner för tredje året i rad utmärkelsen bästa klimatinitiativ i kategorin ”Effekttoppar och förnybar energi”. Detta genom en bärande idé om att nyttja returledning från fjärrvärme i byggprojekt.

Kopparstaden förevigar sina 75 år

Utlottning av hyror, kalas och cykellekpark i centrala Falun. Detta är några axplock ur Kopparstadens program för sitt 75-årsfirande under året. Nu under hösten lanseras även en jubileumsbok som tar upp nedslag i den historiska resan från 1947 fram till idag, kryddat med hyresgästers egna berättelser.

Mer jämställt i Byggbranschen

Byggbranschen är ett yrke som länge varit mansdominerat. Det vill man nu ändra på genom at företrädare för byggbranschen i Dalarna går ihop och driver frågan framåt. Enligt artikeln i tidningen Fastighetsnytt uppmanar gruppen den nya jämställdhetsministern, Paulina Brandberg, att ta tag i problemet och arbeta för att byggbranschen ska bli mer jämställd.   Här kan du läsa hela artikeln.

Frågor om oro för hushållskostnader och tillgång på el

Med anledning av inflationen och energisituationen i Sverige och så även i Falun har vi fått in en del frågor kring tex. hushållskostnader och tillgång på el.