Pressmeddelande

Bostadsgaranti för Dalarnas högskolestudenter  

Kopparstaden och Tunabyggen har i samverkan med Högskolan Dalarna, Dalarnas studentkår, samt Borlänge och Falu kommuner slutit avtal om en bostadsgaranti för studenterna vid terminsstart. På tisdagen signerade Susanna Karlevill avtalet på Campus i Falun tillsammans med övriga samverkansparter.

Start för Kopparstadens andra klimatsmarta byggprojekt i Surbrunnshagen

Juni 2022 flyttade Kopparstadens första hyresgäster in till det nya bostadsområdet Surbrunnshagen i Falun. Med osäkra tider och ökade kostnader till trots, står det nu klart att ytterligare 129 hyreslägenheter ska byggas.

Kopparstaden har rustat sina 129 skyddsrum

Under 2023 har Kopparstaden AB satsat stort på att inventera och rusta samtliga 129 skyddsrum som hör till bolagets totala fastighetsbestånd. Sammanlagt rymmer de cirka 11 800 personer och har uppdaterats med den utrustning som MSB kräver att fastighetsägaren ska tillhandahålla.

Kopparstadens hyresförhandling för 2024 och 2025

Inför varje årsskifte förhandlar Kopparstaden med Hyresgästföreningen om kommande hyreshöjning. Den turbulenta omvärlden har inneburit ett ansträngt ekonomiskt läge för både bostadsbolag och hyresgäster. Med hänsyn taget till det har parterna förhandlat fram en överenskommelse gällande hyreshöjning för både 2024 och 2025, ett så kallat två-årsavtal.

Cykellekplatsen tillbaka, den här gången i Pilparken

Efter fjolårets succé är Centrala Stadsrum och Kopparstaden glada att kunna delge att cykellekplatsen åter kommer att sättas upp för att sprida rörelseglädje till Falubor och besökare samt befästa Falun som en cykelstad. Den här gången blir cykellekplatsen stationerad i Pilparken, Myntgatan 18 i Falun, mitt emot den nya å-bryggan.

Kopparstaden och HSB har gjort en markaffär i Surbrunnshagen

Kopparstaden och HSB har i dagarna avslutat en affär där Kopparstaden sålt mark till HSB i Surbrunnshagen. Målet är att HSB ska bygga ca 90 bostadsrätter på marken.

Kvarnängen – det hållbara kvarteret i Sundborn

I över hundra år har Sundborn varit platsen för inspirerande hem. I den andan har Kopparstaden låtit bygga Kvarnängen. Tjugofyra nybyggda hyresrätter som är byggda med ekologiskt hållbara materialval med korta transporter för att minimera klimatpåverkan. Området erbjuder lägenheter om 2-4 rok med öppen planlösning i de mindre lägenheterna och traditionellt avgränsade kök i de större lägenheterna. Här erbjuds ljusa och rymliga ytor för variation av möblering för hemmakontor eller gästrum.

Kopparstaden gör det enklare för hyresgäster att välja fossilfritt

Faluns allmännyttiga bostadsbolag jobbar aktivt med att minska energianvändningen och koldioxidutsläppen. Bland annat genom energieffektiva lösningar i byggprojekt, ekologisk kravställning vid upphandlingar, samt att kunna erbjuda fastighetsnära elbilsladdning för sina hyresgäster.

 Kopparstadens nya bygg- och utvecklingschef

Faluns allmännyttiga bostadsbolag, Kopparstaden, har rekryterat Sandra Gossas som ny bygg- och utvecklingschef. Sandra kommer närmast från Falu kommun som byggprojektledare och ersätter Johan Appelberg som slutade i höstas.

Kopparstadens hyresförhandling för 2023

Lågkonjunkturen och den höga inflationen har inneburit ett ansträngt ekonomiskt läge för både bostadsbolag och hyresgäster. Nu har en överenskommelse förhandlats fram gällande hyreshöjning för 2023.

Kopparstaden förevigar sina 75 år

Utlottning av hyror, kalas och cykellekpark i centrala Falun. Detta är några axplock ur Kopparstadens program för sitt 75-årsfirande under året. Nu under hösten lanseras även en jubileumsbok som tar upp nedslag i den historiska resan från 1947 fram till idag, kryddat med hyresgästers egna berättelser.

Kopparstaden vill locka hemvändare

I Sundborn finns Carl Larsson-gården, ett av världens mest kända hem och som satt Sundborn på världskartan. En liten oas där kultur och natur ligger sida vid sida. Här har Kopparstaden valt att bygga Kvarnängen, 24 hyreslägenheter byggda helt i trä, från stomme till inredning, utifrån ”Strategi för hållbart byggande i Falun”.