Kopparstaden och HSB har gjort en markaffär i Surbrunnshagen


Kopparstaden och HSB har i dagarna avslutat en affär där Kopparstaden sålt mark till HSB i Surbrunnshagen. Målet är att HSB ska bygga ca 90 bostadsrätter på marken.

Det nya bostadsområdet Surbrunnshagen i Falun håller på att växa fram och en målbild är att området ska bestå av en blandning av olika boendeformer. Kopparstaden planerar att bygga ca 300 hyreslägenheter själva och säljer succesivt av mark till externa aktörer som tillför bostadsrätter i form av lägenheter, radhus och kedjehus i området. Visionen för området är att det ska präglas av mångfald, hållbarhet och välmående.

Den aktuella marken som nu sålts, uppgår till totalt 10 694 kvadratmeter bruttoarea. Detaljplanen är godkänd och förslag finns på att bebygga tre av tomterna med omkring 90 bostadsrättslägenheter fördelade på trevåningshus.

En illustration/karta över området Surbrunnshagen i Falun.

Illustration/karta över området Surbrunnshagen i Falun.

Det har varit en lång process, men det känns väldigt bra att det är just HSB som köper marken och kommer att bygga bostadsrätter i området, säger Kopparstadens vd Susanna Karlevill.

Idag har och förvaltar HSB ca 40 bostadsrättsföreningar och ca 800 hyresrätter i Falun.

Vi ser att Falun och Dalaregionen är ett intressant och växande område där vi gärna är med och bidrar till tillväxten. Nu ser vi framemot att utveckla Surbrunnshagen, säger HSB:s projektchef Mikael Cederborg.

Tillträdet till marken sker den 12 april, 2023 och en planerad byggstart av HSB kan ske tidigast 2025, men hänger förstås mycket på omvärlden och konjunkturen.

Kontaka oss för mer information

Mikael Cederborg (HSB)

projektledare

010-442 01 69
mikael.cederborg@hsb.se

Relaterade länkar

  • Läs mer om området Surbrunnshagen

Uppdaterad: