Kvarnängen – det hållbara kvarteret i Sundborn


I över hundra år har Sundborn varit platsen för inspirerande hem. I den andan har Kopparstaden låtit bygga Kvarnängen. Tjugofyra nybyggda hyresrätter som är byggda med ekologiskt hållbara materialval med korta transporter för att minimera klimatpåverkan. Området erbjuder lägenheter om 2-4 rok med öppen planlösning i de mindre lägenheterna och traditionellt avgränsade kök i de större lägenheterna. Här erbjuds ljusa och rymliga ytor för variation av möblering för hemmakontor eller gästrum.

Placeringen av husen bildar en innergård för gemenskap och trygghet. Tvättstugan är placerad på innergården för en naturlig gemensam vardag med liv och rörelse. I samma byggnad som tvättstugan finns också en verkstad för de boende att kunna nyttja för praktiska ändamål som att valla sina skidor, laga sin cykel eller hobbysnickra. Att dela både gemensamma utrymmen och verktyg är både ekonomiskt och ekologiskt smart.

Trädgården, innanför den vackra gärdesgården runt kvarteret, bidrar till biologisk mångfald med grönska på cykeltaken och planering av växter som blommar över olika tider.

Med gemsamma krafter i kommunen har Kopparstaden också kunnat minska elanvändningen med 75% genom att investera i den nya fjärrvärmepannan vilket visar på en hållbar framtid i Sundborn. Det nya fjärrvärmesystemet försörjer de nyproducerade flerbostadshusen, befintliga bostäder och idrottshall med värme och kommer även försörja den framtida skolan.

- I helgen flyttade de första förväntansfulla hyresgästerna in i lägenheterna. Vi är glada över att kunna erbjuda fler hyresgäster ett hållbart och trivsamt boende i hyresrätt på landsbygden, säger Kopparstadens marknads- och uthyrningschef Anna Timander.

Kontaka oss för mer information

Anna Timander

Marknads- och uthyrningschef

023-458 21
anna.timander@kopparstaden.se

Jesper Nordin

Byggprojektledare

023-458 42
jesper.nordin@kopparstaden.se

Relaterade länkar

  • Läs mer om sponsring hos Kopparstaden
  • Vill du ansöka om sponsring? Läs mer och skicka in din ansökan här


Uppdaterad: