Kopparstadens nya bygg- och utvecklingschef


Faluns allmännyttiga bostadsbolag, Kopparstaden, har rekryterat Sandra Gossas som ny bygg- och utvecklingschef. Sandra kommer närmast från Falu kommun som byggprojektledare och ersätter Johan Appelberg som slutade i höstas.

Kopparstaden arbetar för att ständigt få så nöjda hyresgäster som möjligt. En viktig faktor för att både blivande och befintliga hyresgäster ska trivas, är att Kopparstaden både kan erbjuda attraktiva lägenheter/områden samt bidra till att fler boenden skapas i Falun.

Som bygg- och utvecklingschef kommer Sandra ansvara för att driva Kopparstadens kontinuerliga renoveringar, om- och tillbyggnation samt nyproduktion av hyresrätter.

Rollen som bygg- och utvecklingschef är väldigt viktig för oss och det känns otroligt roligt att vi har fått tag i en så kvalificerad ny medarbetare. Förutom Falu kommun så har Sandra erfarenheter från både NCC och Byggpartner och kommer att bli en stor tillgång för oss, säger Kopparstadens vd Susanna Karlevill.

En bild på Sandra Gossas, som har kortare mellanblont hår med självfall. Hon bär glasögon och har ett leende på läpparna.

Sandra tillträder sin tjänst 16 januari 2023 och kommer ansvara för 14 medarbetare. I avdelningen ingår också Kopparstadens företagsdoktorand som forskar på det hållbara byggandet. Kopparstadens mål är att renovera 125 lägenheter och skapa cirka 50 nya hyresrätter per år. Kopparstaden underhåller för över 200 MSEK på årsbasis och är en stor beställare i kommunen och regionen.

Det känns mycket spännande att få vara med och utveckla framtidens bostäder i Falun. Det händer mycket i regionen och då är det viktigt att kunna erbjuda bra bostäder åt de som vill bo här. Jag ser fram emot det här!
säger Kopparstadens nya bygg- och utvecklingschef Sandra Gossas.

Kontaka oss för mer information

Uppdaterad: