Kopparstaden vill locka hemvändare


I Sundborn finns Carl Larsson-gården, ett av världens mest kända hem och som satt Sundborn på världskartan. En liten oas där kultur och natur ligger sida vid sida. Här har Kopparstaden valt att bygga Kvarnängen, 24 hyreslägenheter byggda helt i trä, från stomme till inredning, utifrån ”Strategi för hållbart byggande i Falun”.

En målgrupp som Kopparstaden hoppas attrahera är hemvändande barnfamiljer.

– Vi vet att om man varit ifrån Dalarna några år, brukar det smyga sig på en hemlängtan när man skaffar familj. Med Kvarnängen vill vi erbjuda ett nybyggt och praktiskt boende i lantlig miljö, där det också är nära till skola, mataffär och kollektivtrafik som tar dig in till centrala Falun på bara 20min, säger Susanna Karlevill, vd på Kopparstaden och fortsätter:

– Hyresrätter är en trygg boendeform i orostider. Du vet vad du betalar varje månad och behöver inte fundera över snöskottning, räntor, uppvärmning och sådant som många villaägare just nu oroar sig över.

Lägenheterna är inflyttningsklara 1 mars 2023, men redan nu kan man göra en intresseanmälan. Precis som för övrigt boende behöver man ställa sig i bostadskö, men det krävs inte att man stått i flera år och samlat poäng.

– Vi har fortfarande outhyrda lägenheter, så givetvis hjälper vi även de som inte står i vår kö. Behov av nytt boende kan komma fort om det exempelvis dyker upp ett jobb, avslutar Susanna Karlevill som tycker att det är viktigt att satsa på landsbygdsutveckling och erbjuda olika typer av boenden.

Kontaka oss för mer information

Relaterade länkar

  • Läs mer om vårt nybyggda område Kvarnängen
  • Såhär gör du en intresseanmälan för Kvarnängen
  • Anmäl dig till visning av Kvarnängen


Uppdaterad: