Många ungdomar vill sommarjobba hos Kopparstaden


Flera unga söker trygga och förutsägbara sommarjobb hos Kopparstaden under sommaren 2021. Totalt har ett sjuttiotal sommarjobbare anställts till fyra olika tjänster. Kopparstaden erbjuder en bredd av sommartjänster så att fler har möjlighet att söka. Tjänsterna kan sökas av alla från åldern 16 år och uppåt.

Precis som tidigare år har man bland annat anställt säsongsarbetare för perioden mars till augusti 2021 samt sommarjobbare som jobbar under en nioveckorsperiod över sommaren.

Man har också anställt trettio stycken 16-åringar till projektet Gro smart. Ungdomarna anställs till två olika perioder på vardera 3 veckor och arbetet består av uteskötsel av grönområden inom Kopparstadens bestånd.

Bästa sommaren i Falun

Ett annat projekt man har anställt ungdomar till är Bästa Sommaren som arrangeras för femte året. Det genomförs tillsammans med Falu Kommun och projektet Läsa äger samt 2047 Science Center. Tack vare det samarbetet har Kopparstaden fått möjlighet att anställa totalt åtta stycken aktivitetsledare som samordnar och anordnar olika aktiviteter för barn och ungdomar i Kopparstadens bostadsområden. Bästa sommaren är en satsning som startade för fem år sedan med ett statligt bidrag i grunden. I och med det statliga bidraget till sommarlovsaktiviteter för barn och unga har Kopparstaden samverkat tillsammans med Falu Kommun, 2047 Science Center, föreningsliv och studieförbund för att kunna erbjuda barn och unga upplevelser inom både kultur och idrott.

Det har varit ett oerhört engagemang från alla som sökt och söktrycket till de olika tjänsterna har varit högre än tidigare år. Många sommarjobbare är nya men några är återkommande och har arbetat hos oss tidigare. - Vi strävar efter att kunna ge ungdomarna en chans att komma tillbaka nästa år och kanske har vi möjlighet att erbjuda dem en fast anställning så småningom. Det positiva är att de då är väl bekanta med Kopparstaden och vår roll i samhället, säger Göran Olsson, personalchef på Kopparstaden.

Kontakta någon av oss för mer information

Marianne Moberg-Norell

Bosocial samordnare

023-458 18
marianne.moberg-norell@kopparstaden.se

Relaterade länkar

  • Läs mer om sommareaktiviteter i våra områden
  • Hitta lediga jobb hos oss

Uppdaterad: