Kopparstaden i samarbete med Human Bridge


Visste du att textil är jordens största miljöbov, efter kol och olja? Nu blir det enklare för Faluns invånare att lämna in sina oönskade kläder och textilier. Detta tack vare ett samarbete mellan Kopparstaden och Human Bridge.

Att sortera rätt har faktiskt en stor påverkan på vår jord. Vad vi gör hemma på gården eller i lägenheten spelar jättestor roll för helheten.

– Med ökad kunskap och förståelse för hur våra handlingar påverkar oss tror jag bestämt av vi även kan hitta motivationen till att göra skillnad, som till exempel bli duktiga på att återbruka, återvinna och ta hand om vår planet. Textil är något som är väldigt enkelt att både laga och köpa begagnat, men om man behöver göra sig av med det så se till att använda textilinsamling för vidare återvinning, förklarar Kopparstadens bovärdschef Fredrik Gedin.

Efter kol och olja är textil jordens största miljöbov. Därför vill Kopparstaden dra sitt strå till stacken genom att utöka möjligheten för återvinning av kläder och textilier i Falun genom att placera ut 13 behållare från Human Bridge i deras områden.
Human Bridge är en biståndsorganisation som gör olika insatser i 25 länder årligen. De samlar in, reparerar och skickar ut sjukvårdsmaterial och handikappsutrustning till utsatta länder. Textilier, kläder och skor samlas in och går till direkta biståndsinsatser eller genererar intäkter till olika biståndsprojekt.

– Bistånd, miljö och sociala insatser är Human Bridges kärnområden. Genom vårt samarbete får vi vara med och göra skillnad för både människa och miljö. I behållarna läggs begagnade kläder, accessoarer, hela skor, underkläder, sängkläder, handdukar och andra hushållstextilier, avslutar Fredrik.

Beslutet är ett av resultaten i Kopparstadens omfattande hållbarhetsarbete. Ett annat är framtagandet av fyra insektsparker som ska hjälpa till att öka den biologiska mångfalden.

Uppdaterad: