Kopparstaden släpper 87 lägenheter mitt i Falun


Kopparstadens nyproduktion Teatern börjar ta form längs Gruvgatan och kommer att stå redo för inflyttning i början av februari 2020. Mellan 22 oktober och 12 november ligger samtliga 87 lägenheter ute för intresseanmälan på kopparstaden.se.

Anna Timander, marknadschef på Kopparstaden, vet att intresset är stort och tror att det kommer att bli högt tryck när lägenheterna släpps på deras hemsida:
– Vårt senaste nyproduktionsprojekt i centrala Falun stod klart för inflyttning 2008. Det har varit brist på centrala hyresrätter under många år och därför känns det riktigt kul att vi, inom ett par år, kan erbjuda detta. När vi släpper lägenheterna på hemsidan kan man anmäla intresse för max tre lägenheter i taget och precis som när det gäller våra andra lägenheter så söker du med köpoäng.

Lägenheterna är fördelade i tre huskroppar som bildar ett U-format kvarter med en avskärmad innergård mellan husen. Under husen finns parkeringsgarage, förråd och tvättstugor för hyresgästerna.

– Det är ett brett spann mellan lägenheterna – allt från 1,5 rum och kök för ca 6 500 kronor/månad till 4 rum och kök för ca 13 800 kronor/månad, fortsätter Anna.

Alla lägenheter har uteplats/balkong och ekparkett, några av lägenheterna har även bastu och extra balkong.

– Eftersom att lägenheterna är under byggnation kommer vi inte att kunna visa lägenheterna för våra kommande hyresgäster. Vi har därför tagit fram 3D-illustrationer för att allmänheten ska få ett hum om hur fint detta projekt kommer att bli, avslutar hon.

I samband med lägenhetssläppet kommer Kopparstaden att ha extra öppet i deras Bobutik vid Stora torget lördag 27 oktober kl 12-14 och kommer även att finnas på plats under Hem- och villamässan på Lugnet 10-11 november.

Översiktsbild byggnaden Teatern
Illustration av en 4 rok på 104 kvm. Illustration: 3D Nord
Illustration av en 2 rok på 51 kvm. Illustration: 3D Nord
Anna Timander, marknadschef Kopparstaden AB

Uppdaterad: