Parkering

Det är smart med en egen ruta. Här nedanför kan du söka parkeringsplats, carport och garage. Du kan också se om motorvärmare ingår. Våra parkeringsplatser är främst till för våra hyresgäster, detta gäller särskilt centrala parkeringar. Momsregler finns för den som inte är hyresgäst eller som inte bor i området, läs mer om det lite längre ned på sidan.

OBS! För närvarande är det uthyrningsstopp för parkeringar i område Centrum om du inte är hyresgäst hos Kopparstaden. För hyresgäster tillämpar vi också en regel om en plats per hushåll så länge efterfrågan är större än tillgången. 

Momsregler vid hyra av parkeringsplats

När du är hyresgäst (huvudkund på avtalet) hos oss och hyr en parkering i nära anslutning till din lägenhet läggs ingen moms på hyran av platsen. Om du står som nummer två på avtalet och vill hyra en plats som inte ligger i anslutning till din lägenhet, eller inte är hyresgäst hos oss, tillkommer 25% moms på priset. Som hyresgäst i en kommersiell, momspliktig lokal tillkommer moms på parkeringsplatsen per automatik.

Läs mer om momsregler för parkeringar på skatteverkets hemsida.

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA HÄR
Frågor & Svar