Sundborn 090819 12

Sundborn

Konstnärens by

Genom byn flyter Sundbornsån sakta, från Toftan ner till Carl Larsson-gården. Där intill ligger ett av våra boenden, med utsikt över björkarna som skuggar åns stensatta sidor. Det är ett falurött vinkelhus i trä, med vita fönsterkarmar. I en länga framför huset finns carport, och bakom huset finns en stor gräsmätta och uppväxta träd.

Våra andra boenden, parhus i markplan med egen ingång och klassiska tvåvåningshus med balkonger, ligger mellan Sundbornsån och sjön Toftan i uppväxta grönområden. Alldeles nära ligger skolan, fotbolls- och ishockeyplanen. På andra sidan vägen finns motionscentralen med sina mycket populära löpar- och skidspår.

Sundborn, med Carl Larsson-gården, är ett av Faluns och Dalarnas populäraste besöksmål. Många Falubor tar gärna med sina besökare hit för ett besök i konstnärens hem och en kopp kaffe i caféet intill.

Omkring gården finns hantverkare med öppna ateljéer – det sätter en speciell stämning i byn. Om det finns ett centrum för faluröda hus kan det vara Sundborn!

Adresser till våra fastigheter i området.

Blomstervägen 2
Kyrkvägen 3
Ristägtsvägen 14, 16, 18, 20, 22,  23, 24, 25, 27, 29, 31

Bovärdar

Kenneth Fröbom

Kenneth Fröbom

Visa adresser  + -

Centrumvägen 1-3, Kyrkvägen 3
Västeräng 18-34, Blomstervägen 2
Hedvägen 21-31, Industrivägen 2
Hedevägen 8, Brosvedsvägen 2
Gruppboende Marksvägen
Ristägstvägen 14-24, 25-33